Van Gerwen slaat toe op tweede UK Open Qualifier

Darter Michael van Gerwen heeft zaterdag de tweede UK Open Qualifier op zijn naam geschreven. Vandaag was hij in de finale met 6-4 te sterk voor Alan Norris. Het is zijn eerste vloertoernooizege van 2016. Mighty Mike werd vrijdag in de vierde ronde al uitgeschakeld. 

Van Gerwen verloor tot en met de kwartfinales slechts twee legs. Arron Monk en Adrian Lewis, de winnaar van de eerste UK Open Qualifier, pakten één leg. Matt Padgett, Joe Murnan en Benito van de Pas kregen met 6-0 klop. In de halve finale trof Mighty Mike Simon Whitlock. De Australiër maakte er een spannende wedstrijd van, maar verloor toch 6-4. 

Berry van Peer haalde in Wigan vandaag de kwartfinale. De 19-jarige darter die debuteert bij de PDC verloor in deze ronde met 6-2 van Whitlock. Van de Pas, Vincent van der Voort en Klaasen haalde de achtste finales. Joey ten Berge, Jeffrey de Graaf en Raymond van Barneveld werden in de vierde ronde uitgeschakeld. 

Zondag is het derde kwalificatietoernooi voor de FA Cup of Darts. De beste 96 darters kwalificeren na zes toernooien zich uiteindelijk voor de UK Open begin maart. 

Uitslagen UK Open Qualifier 2 - Vanaf achtste finales
Adrian Lewis 6-3 Mervyn King
Michael van Gerwen 6-0 Benito van de Pas
Simon Whitlock 6-4 Dave Chisnall
Berry van Peer 6-2 Vincent van der Voort
Jamie Lewis 6-2 Matt Clark
Kyle Anderson 6-4 Jelle Klaasen
Alan Norris 6-2 Lee Evans
Kim Huybrechts 6-5 Andrew Gilding

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-1 Adrian Lewis
Simon Whitlock 6-2 Berry van Peer
Jamie Lewis 6-2 Kyle Anderson
Alan Norris 6-3 Kim Huybrechts

Halve finales
Michael van Gerwen 6-4 Simon Whitlock
Alan Norris 6-5 Jamie Lewis

Finale
Michael van Gerwen 6-4 Alan Norris

Alle uitslagen zijn hier te vinden.