Vonn haalt kneiterhard uit op afdaling Garmisch

Skiester Lindsey Vonn heeft weer eens enorm uitgehaald naar de concurrentie. Tijdens de World Cup-afdaling in Garmisch-Partenkirchen leek de Amerikaanse over buitenaardse krachten te beschikken, want als enige liet ze een bijna perfecte afdaling zien, met een enorme voorsprong als gevolg.

De wedstrijd leek uit te draaien op een anti-climax, want van de eerste zeven dames haalden er slechts twee de finish. Daarna ging het een stuk beter, met Laurenne Ross die als eerste een echt snelle tijd neerzette op de moeilijke piste. Lara Gut was snel onderweg, maar ging bijna onderuit en moest de toptijden laten gaan. Dat overkwam de Canadese Larissa Yurkiw niet: ze versloeg Ross en pakte uiteindelijk de vierde plek.

De tijd van Yurkiw werd verbeterd door de Zwitserse Fabienne Suter, die op haar beurt Viktoria Rebensburg tot op 0,06 seconden zag naderen. Na de Duitse ging Vonn naar beneden en die was geenszins van plan het op kleine marges te houden. Vooral op de twee stukken waar de ene na de andere skiester in de problemen kwam knalde de Amerikaanse als op rails naar beneden. Zelfs in de laatste bocht pakte ze nog een halve seconde om uiteindelijk 1,51 seconden sneller dan Suter over de streep te denderen.

Na Vonn kwam niemand meer in de buurt van de topklasseringen en dus won de Amerikaanse voor de zoveelste keer dit seizoen, voor Suter en Rebensburg. Door slechts de veertiende plek van Gut lijkt Vonn in de algemene World Cup nu ook definitief de macht over te hebben genomen.