Nieuwslezeres barst in lachen uit

De Nieuw-Zeelandse nieuwslezeres Hillary Barry kon tijdens het ochtendnieuws op de zender 3 News haar gezicht niet in de plooi houden toen ze een bericht voorlas over een diplomaat die werd veroordeeld voor poepen in het openbaar. Bij het oplezen van de woorden 'emergency defecation situation' (vrij vertaald: ontlasting-noodsituatie) gierde ze het uit.

Barry schoot donderdagochtend (Nieuw-Zeelandse tijd) onbedaarlijk in de lach toen ze het bericht over de Maleisische diplomaat moest voorlezen. Het bericht is dan ook wel opmerkelijk te noemen. Mohammed Rizalman bin Islaim achtervolgde een vrouw op wie hij een oogje had. Hij deed zijn behoefte bij haar op de stoep en drong daarna haar woning binnen zonder dat hij een broek of ondergoed droeg.

De diplomaat verweerde zich door tegen de rechter te zeggen dat er sprake was van een 'ontlasting-noodsituatie'. De rechter zag slechts een seksueel motief. De diplomaat die voor de Maleisische ambassade in Wellington werkte, werd veroordeeld tot negen maanden cel.

Nadat Barry de woorden 'emergency defecation situation' had voorgelezen kreeg ze de slappe lach te pakken. 'Volgens mij heb ik nu zelf zo'n noodsituatie', voegde ze er nog aan toe. Wrang genoeg moest ze daarna een triest bericht voorlezen over een bomaanslag in een Somalisch vliegtuig. Dat ging moeizaam, nog nahikkend van de lach. Ze verontschuldigde zich bij de kijkers en verzekerde dat ze niet moest lachen om het nieuws over de bomaanslag. 'Vandaag zou ik mijn baan weleens kunnen verliezen', besloot ze haar lachbui.