Koeman: "Zij waren de vier grootste talenten"

Ronald Koeman verbaast zich over het niveau van oud-talenten van Ajax. Volgens de oefenmeester bouwen spelers als Nigel de Jong en Rafael van der Vaart te snel af. De Jong kondigde deze week zijn vertrek naar LA Galaxy aan, terwijl Van der Vaart op een dood spoor zit bij Real Betis. Koeman verbaast zich over het huidige niveau van de oude talenten van Ajax.

"Wesley Sneijder zit als enige bij het Nederlands elftal, maar ik vind het opmerkelijk dat het beste er bij deze spelers af is", schrijft Koeman in De Telegraaf. "John (Heitinga), Nigel, Wesley en Rafael waren de vier allergrootste talenten van hun generatie. Ze waren dé exponenten van de Ajax-opleiding."

"Ik heb drie van de vier kunnen laten debuteren. Het is jammer dat zulke goede spelers nu al min of meer zijn uitgevoetbald", aldus Koeman, die zich ergert aan de kritiek rond Feyenoord. "Het stoort me dat oud-trainers zoals Gertjan Verbeek en Mario Been op tv vertellen wie de schuldige zou zijn."

"Als je trainer bent geweest, weetje dat dit bij Feyenoord veel teweegbrengt en dan moet je jezelf afvragen of het correct is om overal je mening te verkondigen. Ik volg Feyenoord nog intens en heb veel contact met Giovanni van Bronckhorst. Ik weet dat hij de steun van de clubleiding heeft."