Schippers opent olympisch seizoen met World Indoor Tour Karlsruhe

Voor Dafne Schippers begint het olympisch seizoen op zaterdag dan echt. De Nederlandse staat aan de start van de 60 meter in Karlsruhe, de eerste van vier evenementen in de nieuwe World Indoor Tour. Die serie is door wereldatletiekbond IAAF opgezet als tegenhanger van de Diamond League, het 'reguliere' outdoorcircuit buiten de kampioenschappen om. Op die manier wil de IAAF de indooratletiek ook meer in de schijnwerpers krijgen. Naast Karlsruhe vinden in februari ook wedstrijden plaats in Boston, Stockholm en Glasgow.

Schippers was vorig jaar op de 60 meter de gedeeld snelste vrouw ter wereld met een tijd van 7,05 seconden. Daarmee pakte ze in Praag ook de Europese titel. In Karlsruhe zal ze vooral concurrentie verwachten van de Amerikaanse Barbara Pierre. Maureen Koster staat op de 1500 meter aan de start. Bij de mannen doen drie Nederlanders mee: Churandy Martina loopt de 60 meter, Bram Som fungeert als haas op de 800 meter en Ignisious Gaisah doet mee in het verspringen. 

Het programma in Karlsruhe begint om 17.30 uur, met in de loop van de avond de hoofdonderdelen. Vanaf 20.15 is het live op Eurosport te kijken, een minuutje of veertig later zijn de finales van de 60 meter. Het hele tijdschema is hier te vinden.