Hill denkt dat Rosberg zijn record kan breken

Dit jaar lijkt het jaar te worden waarop Nico Rosberg een oud record zal evenaren. Het is alleen nog even de vraag welk record. De Duitser is in de markt om het eeuwenoude record van Stirling Moss over te nemen: de Brit pakte lang, lang geleden zestien zeges, en is daarmee de meest winnende coureur zonder ooit wereldkampioen te worden. Rosberg staat momenteel op veertien en het heeft er alle schijn van dat hij die twee zeges dit jaar zeker zal behalen. Mocht hij opnieuw misgrijpen in de titelstrijd, dan is dat record van hem.

Mocht hij echter wél wereldkampioen worden, dan evenaart hij een andere unieke prestatie. Hij wordt dan de tweede zoon van een wereldkampioen die zelf ook wereldkampioen is geworden. Nico's vader Keke greep de titel in 1982. De enige zoon die dat tot nu toe presteerde is Damon Hill. Zelf was Hill in 1996 de beste, eerder al was zijn vader Graham dat in 1962 en 1968. Volgens Hill zou het best wel eens zo kunnen zijn dat het zíjn prestatie is die Rosberg dit jaar zal evenaren.

"Rosberg zal komend jaar beter zijn," zegt Hill. "Ik denk dat na diens nederlaag in Austin vorig jaar, toen Hamilton kampioen werd en een mokkende Rosberg een petje naar zijn teamgenoot gooide, Nico voor zichzelf besloot dat dit het moment was waarop hij het niet meer zou accepteren. Daarna won hij alle races. Nico kan best wel eens een zoon van een kampioen worden die zelf ook kampioen wordt. Hij weet dat hij op moet schieten als hij ooit nog kampioen moet worden en hij zal daarom vastberadener dan ooit zijn. Hij zal veel moelijker te verslaan zijn."