Michael Moore dagenlang in ziekenhuis

Michael Moore heeft vijf dagen in het ziekenhuis in New York gelegen vanwege een longontsteking. Dat liet de 61-jarige filmmaker weten via Facebook.

"Ik schrijf jullie vanaf de intensive care van een ziekenhuis in New York. Ik heb helaas longontsteking", aldus Moore. Hij wijt dit aan zijn drukke schema. De documentairemaker is onder andere bezig met de promotie van zijn nieuwe film Where to Invade Next, hij helpt de inwoners van zijn thuisstad Flint en staat Bernie Sanders bij in zijn campagne om de Democratische presidentskandidaat te worden.

Moore vervolgt: "Ik lig al sinds zondag op de intensive care. Laten we het er maar op houden dat het er niet goed uitzag zondagnacht. Maar dankzij een combinatie van goede doktoren, redelijk ziekenhuisvoedsel en Obamacare gaat het afgelopen dagen een stuk beter met mij. Zelfs zo goed dat ik later vandaag naar huis mag. Ik ga naar huis om de komende dagen te rusten. Alle optredens deze week zijn afgezegd."

De kritische filmmaker baalt vooral enorm van de afzeggingen omdat hij Where to Invade Next nu niet kan promoten. Hij roept zijn Facebookvrienden dan ook op dit voor hem te doen door de trailer, de filmposter en reviews te delen met vrienden en familie.

Michael Moore dagenlang in ziekenhuis
Michael Moore dagenlang in ziekenhuis (Foto: BuzzE)