Michelin wil nog steeds terug naar Formule 1

Michelin wil nog steeds terugkeren naar de Formule 1, ondanks dat Pirelli tot en met 2019 de banden mag leveren. Wel moet er dan aan de voorwaarde worden voldaan dat de dertien inch velgmaat ingeruild wordt voor achttien inch.

Michelin maakte een voorstel voor de periode 2017-2019, maar verloor van Pirelli. Toch meldde Michelin-motorsportbaas Pascal Couasnon aan Autosport de deur naar de Formule 1 zeker niet dicht is voor het Franse merk. "Wij zijn nog steeds geïnteresseerd. Wij houden vast aan ons standpunt, maar dat kan veranderen als de serie niet meer aansluit bij wat ervan verwacht wordt. Als we kunnen vertrouwen op de spirit van het racen, dat is een goede mix tussen show en technologie en wij kunnen onze knowhow laten zien dan is dat prima. De Formule 1 moet over op achttien inch velgen. Als je technologie van de baan naar de straat over wilt brengen dan moet je wel enige gelijkheid tussen producten hebben."

Het Franse bandenmerk zou in 2017 willen bijdragen om de F1-bolides sneller te maken. De plannen zijn veel minder revolutionair dan eerder voorgesteld. Michelin zou met achttien inch velgen 1,5 seconde per ronde willen winnen, een optie die goedkoper is dan sleutelen aan aerodynamica. "Hoeveel kost het om een seconde zonder banden te winnen, terwijl wij met wat aanpassingen 1,5 seconde kunnen leveren? Wij leveren zeer consistente banden, dus tijdens tests weet je precies dat wanneer er een verschil is dat komt door de auto. Wisselen naar Michelin is goedkoper dan bij de competitie te blijven."