Bejaarden gearresteerd voor spelletje bridge

Een groepje (voornamelijk) Britse bejaarden is in Pattaya opgepakt vanwege illegale praktijken. Ze smokkelden geen drugs, ze beheerden geen bordelen, maar speelden gewoon een potje bridge. De Thaise politie was hier allerminst van gediend en viel maandag het appartement binnen waar de ouden van dagen hun kaartspelletje speelden en gooide de oude besjes zonder pardon in de cel. In totaal zette de politie 32 bejaarden op water en brood, waaronder ook een 84-jarige oma uit Nederland.

In Thailand is gokken bij wet verboden, en daarnaast mag je maar 120 spelkaarten in bezit hebben. De bejaarden speelden volgens eigen zeggen niet voor geld, maar ze bezaten wel meer speelkaarten dan toegestaan is en deze waren niet voorzien van een stempel van de Thaise regering. Ook werd een computer en het logboek met uitslagen van de bridgespellen in beslag genomen.

Nadat de oudjes 12 uur achter slot en grendel hadden kunnen nadenken over de zonden die ze hadden begaan, werden ze na het betalen van 5.000 baht (€125) per persoon weer op vrije voeten gesteld.

De politie doet nog steeds onderzoek naar de illegale praktijken. De voorzitter van de nationale Bridge-bond én lid van een van de rijkste bankiersfamilies van Thailand, Chodchoy Sophonpanich, reist af naar Pattaya om de politie te informeren en uit te leggen dat het een spel is en geen manier om geld te verdienen. De bridgeclub zal gesloten blijven totdat de poltie het onderzoek heeft afgerond, zo valt te lezen op hun website.