Schansspringster Takanashi zet zegereeks voort

Schansspringster Sara Takanashi heeft in Oslo haar enorme zegereeks van dit seizoen voortgezet. De 19-jarige Japanse was op de Holmenkollen in de Noorse hoofstad weer veruit de beste en boekte al haar achtste overwinning op rij. 

De Japanse doet ondanks haar leeftijd al jaren mee in de top en eindigde achtereenvolgens als derde, eerste, eerste en tweede in de vier World Cup-seizoenen die er tot nu toe geweest zijn bij de vrouwen. Dit seizoen domineert ze en lijkt ze hard op weg om haar record van 2013/2014 te gaan verbreken: de tiener won toen zestien van de negentien wedstrijden.

In Oslo stond de tiende wedstrijd op het programma en dat leverde voor Takanashi zege nummer negen op. Alleen de Noorse Maren Lundby kon een heel klein beetje in haar spoor blijven, maar de rest was volkomen kansloos. Met 305,8 punten pakte de Japanse de overwinning, Lundby strandde op 285,1 punten. Derde werd de Russische Irina Avvakumova, die 'slechts' 254,7 punten bij elkaar sprong. Ter illustratie: het gat tussen Takanashi en Avvakumova is vergelijkbaar met dat tussen de Russische en de nummer vijftien van de competitie.

Daniela Iraschko-Stolz werd vierde in Oslo, waarmee ze haar tweede plek in de World Cup verstevigde. Takanashi zal zonder blessure of ziekte in elk geval niet meer in te halen zijn.