Anti-feministische versiergoeroe cancelt evenementen na ophef

'Neo-masculinisten' die zaterdagavond gewapend met versiertips hoopten te gaan scoren bij de vrouwtjes zijn weer op zichzelf aangewezen. Daryush Valizadeh alias Roosh V heeft de internationale ontmoetingsdag van zijn omstreden organisatie Return of Kings gecanceld.

Valizadeh laat weten de veiligheid en privacy van zijn volgelingen niet langer te kunnen garanderen, schrijft de BBC. In Nederland waren er ontmoetingspunten op het Spui te Amsterdam en op het Neude in Utrecht gepland. In Amsterdam zouden tegenstanders een 'bekogelingsprotest' hebben willen organiseren.

De zogenaamde pickup-artist schreef een aantal versierboeken, waaronder Bang: The Pickup Bible That Helps You Get More Lays. Hij veroorzaakte vorig jaar ophef met zijn oproep om verkrachting op privéterrein te legaliseren om vrouwen 'oplettender' te maken, maar dit was volgens Valizadeh satirisch bedoeld. Ook zou hij vinden dat vrouwen geen stemrecht zouden moeten hebben, omdat hun waarde met name wordt bepaald door vruchtbaarheid en schoonheid.

Tegenstanders worden door Valizadeh steevast voor homo uitgemaakt. Maar zijn website had de afgelopen week een verdubbeling van het aantal bezoekers. Volgens sommigen is Valizadeh dan ook niet veel meer dan een ordinaire trol.