Mobistar wordt Orange

De merknaam Mobistar verdwijnt tegen het einde van dit jaar. Het Belgische telecombedrijf gaat verder onder de merknaam Orange, zoals ook het Franse moederbedrijf heet.

Het Franse Orange heeft iets meer dan de helft in handen van Mobistar en drong al langer aan op een naamswijziging. Orange-CEO Stéphane Richard kondigde het in september zelfs al aan via Twitter, maar Mobistar reageerde toen dat een mogelijke rebranding nog besproken werd. Nu is de kogel dus door de kerk. De raad van bestuur maakte de naamswijziging donderdag bekend.

"In zijn bijna 20-jarig bestaan heeft Mobistar de Belgische telecommunicatiemarkt vernieuwd en gedemocratiseerd. De aanname van een groot internationaal merk zoals Orange zal de onderneming in staat stellen om de Belgische markt te blijven dynamiseren in het voordeel van de consument", zegt Mobistar-voorzitter Jan Steyaert. "Het is daarom dat onze raad van bestuur zonder reserve en unaniem heeft gestemd voor de merkwijziging zodat Mobistar zich verder kan ontwikkelen onder het merk Orange."

Orange maakt hiermee na veertien jaar een comeback in het Belgische straatbeeld. Orange was immers tot 2002 de naam van Mobistar-concurrent BASE. BASE-eigenaar KPN moest de naam destijds wijzigen omdat na een reeks verschuivingen in het Europese telecomlandschap de merknaam Orange in handen was gevallen van France Télécom. De Fransen hadden hun aandeel in het Belgische KPN Orange aan KPN Nederland verkocht.

Mobistar wordt Orange
Mobistar wordt Orange (Foto: BuzzT)