'Blijvende gehoorschade door luchtalarm'

"Help, de Duitsers Belgen komen!" is een veelgehoord grapje tijdens de maandelijkse test van het luchtalarm. Eén Belgische laat het voortaan echter wel uit haar hoofd om op de eerste maandag van de maand naar Nederland te komen. De vrouw claimt namelijk blijvende gehoorschade opgelopen te hebben door het luchtalarm.

De Vlaamse Godelief Ombelets doet regelmatig boodschappen in Maastricht, meldt nieuwssite 1 Limburg. Helaas werd ze daarbij bruut overvallen door de test van het luchtalarm, net toen ze haar auto onder een sirenepaal geparkeerd had. Volgens haar arts liep de Vlaamse daarbij blijvende gehoorschade op. De vrouw diende een klacht in bij de gemeente Maastricht.

Ambtenaren van de gemeente hebben maandag het geluidsniveau van de bewuste sirene gemeten. Zij concluderen dat het geluidsniveau niet schadelijk is. Desondanks zal Ombelets nooit meer in de buurt van een sirene parkeren. Hoewel de vrouw geen claim in zal dienen bij de gemeente, waarschuwt ze iedereen: "Parkeer niet onder de sirene-paal op de eerste maandag van de maand om 12:00 uur."