Bekerheld VVSB: "Nu sta ik hier, morgen weer in de HEMA"

De amateurs van VVSB hebben zich op spectaculaire wijze geplaatst voor de halve finale van de KNVB Beker. Maikey Parimi scoorde vlak voor tijd de winnende.

FC Den Bosch kwam al snel op een 2-0 voorsprong en leek op weg naar de halve finale. Maar in de slotfase raakte de thuisploeg het spoor bijster. Tommy Bekooij maakte in de 82ste minuut de aansluitingstreffer en nog geen twee minuten later werd de stand gelijk getrokken door Peet van der Slot. Vlak voor tijd profiteerde Parami van een blunder van de keeper van Den Bosch en schoot VVSB naar de halve finale van de KNVB Beker.

"Dit is echt niet normaal, ik kan het niet geloven", zei de uitzinnige matchwinner na afloop tegenover de camera's van FOX Sports. "Dit is geschiedenis, onbeschrijfelijk. Ik moet het allemaal nog beseffen, het is onbeschrijfelijk."

Ondanks een 2-0 achterstand bij rust bleven de bezoekers hopen op een positief resultaat. "In de kleedkamer hebben we tegen elkaar gezegd dat we erin moesten blijven geloven", aldus Parami, die tijdens het interview door zijn ploeggenoten werd weggetrokken voor de camera's: "Kom mee man! Je moet gaan genieten!", riepen ze.

Teruggekeerd bij de camera vervolgde Parimi zijn verhaal: "Het is zeker een groot feest, ongelofelijk dat een amateurclub dit kan flikken. Ik kan het gewoon niet beseffen. Ik denk dat we doorfeesten tot morgenochtend." Parami zal morgen een zware dag hebben op zijn stage. "Ja, ik moet morgen gewoon stage lopen. Ik studeer nog en loop stage bij de HEMA. Nu sta ik hier, morgen in de HEMA in Leidschendam."