Judoploeg met twee debutanten naar Parijs

Komend weekend strijkt de internationale judotop neer in Parijs voor de eerste Grand Slam van dit Olympische jaar. 600 judoka’s uit bijna honderd landen zullen in de Franse hoofdstad de tatami betreden om te strijden om de de medailles, maar belangrijker nog om punten te halen voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen. 

Nederland vaardigt zestien judoka's af in Parijs. Onder anderen Kim Polling, Henk Grol, Marhinde Verkerk, Guusje Steenhuis, Anicka van Emden en Dex Elmont komen in actie op het prestigieuze Tournoi de Paris. Dax Biesbrouck en Jennifer Wichers zullen voor het eerst in actie komen op een Grand Slam. De Groningse Wichers vervangt Juul Franssen, die door een enkelblessure heeft moeten afzeggen.

De Nederlandse judoselectie: Anicka van Emden, Jennifer Wichers (-63 kg), Kim Polling (-70 kg), Guusje Steenhuis, Marhinde Verkerk (-78 kg) en Tessie Savelkouls (+78 kg); Jeroen Mooren (-60 kg), Dex Elmont, Sam van 't Westende (-73 kg), Frank de Wit, Neal van de Kamer (-81 kg), Noël van 't End, Dax Biesbrouck (-90 kg), Henk Grol, Michael Korrel (-100 kg) en Roy Meyer (+100 kg).