Tweetal uit Made vast voor doodsteken hond

Een 25-jarige man uit Made heeft zondag een Mechelse herder in het dorp Wagenberg in Noord-Brabant doodgestoken. Hij meldde zich dinsdagavond met een 22-jarige vrouw uit Made op het politiebureau voor een bekentenis. Volgens de man ging het om zelfverdediging, zo meldt de politie woensdag.

Het incident was zondagmiddag bij de Wagenbergse Put langs de A59. Een vijftigjarige man uit Made liet zijn Mechelse herder uit. Onderweg kwam hij twee mensen tegen met een wit hondje. De Mechelse herder ging op het witte hondje af, waarop de eigenaar van de herder naar de twee mensen riep dat zij zijn hond weg moesten sturen. In plaats daarvan greep een van die twee mensen de herder in zijn nekvel en sleurde hem een paar meter mee. Toen de eigenaar van de herder dichterbij kwam zag hij dat de hond was doodgestoken. Ondertussen waren de twee personen doorgelopen en uit het zicht verdwenen.

De politie kwam al snel met een duidelijk signalement van het duo naar buiten, waardoor verwacht werd dat ze al snel konden overgaan tot het aanhouden van de daders. Uiteindelijk meldden deze zichzelf op het bureau.

Tweetal uit Made vast voor doodsteken hond
Tweetal uit Made vast voor doodsteken hond (Foto: ANP)