Del Bosque: "Als ik mocht blijven had Real vaker de CL gewonnen"

Real Madrid vierde in 2014 de tiende Champions League-zege in de clubgeschiedenis. Volgens Vicente del Bosque had de Spaanse grootmacht de Europese prijs al vaker kunnen winnen.

Althans, dan had Del Bosque de trainerszetel bij Real langer moeten bekleden. De 65-jarige Spanjaard was tussen 1999 en 2003 werkzaam bij De Koninklijke en won de Champions League in die periode tweemaal (2000 en 2002, red). Daarna moesten de Madrilenen tot 2014 wachten op de tiende eindzege in het kampioenenbal.

"Het is erg moeilijk om de Champions League te winnen. Wij hadden veel geluk en een hoop erg goede voetballers", doelde De Bosque in gesprek met Telediario op spelers als Ronaldo, Zinédine Zidane en Luis Figo. "Zonder al te arrogant over te willen komen: als ik had mogen blijven, hadden we de Champions League vaker gewonnen."

Met Real won Del Bosque ook de landstitel in 2001 en 2003. In 2008 ging hij aan de slag als bondscoach van het Spaanse nationale elftal, een functie die hij tot en met het komende EK nog bekleedt. Met Spanje kroonde Del Bosque zich in 2010 tot wereldkampioen. Twee jaar later, op het EK in Oekraïne en Polen, ging La Furia Roja met de continentale titel aan de haal.