Mojangs side-scroller Cobalt nu uit voor pc, Xbox One en Xbox 360

Minecraft-ontwikkelaar Mojang heeft per vandaag (of gister eigenlijk) hun 'nieuwe' game Cobalt losgelaten in het wild. De plezier ademende platformgame biedt verschillende speelmodi en zowel coöperatieve als competitieve multiplayer.

Cobalt was de eerste game waar de toenmalig onafhankelijke ontwikkelaar Mojang zich sinds Minecraft over ontfermde. Inmiddels is het Zweedse bedrijf overgenomen door Microsoft, wat de releases voor Xbox 360, Xbox One en Windows 10 verklaart. een alpha-versie van de game kwam al uit in 2013 voor zowel pc als mac, maar inmiddels heeft de game vele verbeteringen ondergaan.

Gamemodi zijn onder andere Capture the Pug (gebaseerd op Capture the Flag), Deathstrike, Teamstrike, Survival Mode en Adventure Mode. Er zijn ook mogelijkheden voor user-generated content, waaronder een in-game map editor. De gameplay is opgemaakt uit vele bekende mechanics, zoals schieten, bullet time, rollen om kogels te ontwijken en van je af meppen om schade te doen of explosieven terug te slaan naar de vijand. Alle mechanics kunnen met elkaar gecombineerd worden om een 'geavanceerd niveau van gameplay' te bewerkstelligen.

Cobalt is nu voor twee tientjes op te pikken op Steam en in de Xbox Store.