Grote veranderingen komen naar Hearthstone

Blizzard heeft een aantal grote wijzigingen aangekondigd voor hun kaartspel Hearthstone: Heroes of Warcraft. De wijzigingen gaan in wanneer de komende uitbreiding wordt uitgebracht, wat 'The Year of the Kraken' introduceert.

De grootste wijziging is dat de normale speelmodus in twee stukken wordt verdeeld. Aan de ene kant heb je 'Wild', wat het format is dat op dit moment al wordt gebruikt. Daarnaast gaat Blizzard 'Standard' toevoegen. In Standard worden playsets gerouleerd, wat betekent dat uitbreidingen die ouder zijn dan één jaar niet worden meegenomen in deze modus. Dit betekent dat, wanneer dit eenmaal wordt ingevoerd in de lente, de uitbreidingen Naxxramas en Goblins vs. Gnomes niet meer in Standard voorkomen.

Dit is groot nieuws, aangezien Standard vanaf nu als eSports-format zal gelden. Er vallen dus tussen de 150 en 200 kaarten weg, wat de meta van de game ontzettend overhoop gaat gooien. Deze uitbreidingen zijn vanaf dat moment ook niet meer te koop in de digitale winkel. In plaats daarvan moet je de kaarten zelf maken met Dust. Overigens blijven de Basic en Classic sets altijd beschikbaar in Standard. Wel heeft Blizzard aangekondigd dat deze sets opnieuw bekeken worden om een goede balans te garanderen. Het zou dus zomaar kunnen dat sommige kaarten een nerf gaan krijgen.

Een laatste nieuwtje is dat we negen extra deck slots krijgen, wat ons een totaal geeft van achttien deck slots. Hoera! De wijzigingen en toevoegingen komen ergens in de lente.

HS