Verbeek: "Vejinovic nogal een verschil met Guardado"

Gertjan Verbeek stelt dat het Feyenoord ontbeert aan topsportmentaliteit. Ook laakt de voormalig trainer van de Rotterdammers het aankoopbeleid.

Verbeek vindt dat Feyenoord een topclub is, ondanks het uitblijven van prijzen en de sterk verouderde faciliteiten. Maar de Rotterdammers moeten in de ogen van de 53-jarige trainer op gebied van mentaliteit stappen maken. "Wat ik aantrof was een mentaliteit van niet verder willen", zegt Verbeek in een interview met het Algemeen Dagblad. "Dat zegt wat."

"Ik was van acht tot acht op de club. Dat vond men raar, alsof ik dat deed omdat ik het thuis niet leuk had", vervolgt de oefenmeester. "Maar ik maakte een sociale opoffering. Ik vind: dat moet iedereen doen. Dat de man van de merchandising niet zegt: 'als jullie beter spelen kan ik meer shirtjes verkopen' Nee, verzin zelf nou eens iets."

"Mijn stappen waren destijds misschien te rigoureus maar op een gegeven moment moet je die stap wel maken", is Verbeek van mening. "Dit jaar was er eindelijk weer geld voor aankopen en dan halen ze Marko Vejinovic, een gemiddelde speler van Vitesse. Ja, dat is natuurlijk nogal een verschil met Andrés Guardado.''