Brands twijfelt niet aan intentie Willems

Jetro Willems tast in het duister over zijn toekomstplannen, waardoor de achterban van PSV bang is dat de linksback niet wil bijtekenen en mogelijk aast op een transfervrij vertrek.

Marcel Brands, technisch manager van PSV, denkt niet dat de 21-jarige Willems de club transfervrij wil verlaten. "Ik heb er geen enkele twijfel over. Jetro heeft niet de intentie om transfervrij weg te gaan bij ons", zei de sportbestuurder in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Brands hield zich tegenover de lokale krant op de vlakte over een eventuele transfer van de vleugelverdediger in de komende zomer. Alles wijst erop dat Willems, die een contract heeft tot medio 2017 en recent zijn rentree maakte na een slepende knieblessure, medio 2016 al een stap hogerop te maken.

"Ik ga geen dingen beloven waar ik niet achter kan staan", reageerde de Oranje-international eind januari na het competitieduel met De Graafschap (4-2 winst) op de roep van de fans om contractverlenging. "In de zomer heb ik afgesproken dat ik nog een jaar blijf en dat doe ik nu. Ik snap het probleem niet."

Willems werd in de zomer van 2011 opgepikt bij Sparta Rotterdam en maakte al snel furore. In mei 2012 maakte de achterhoedespeler als 18-jarige zijn debuut in het Nederlands elftal. Na een terugval ontpopte Willems zich vorig seizoen met dertien assists als één van de smaakmakers van de Eredivisie.