Douwe Bob en Kenny B maken kans op Edison Pop

Douwe Bob maakt met zijn album Pass It On kans op een Edison Pop 2016. Douwe Bob is in de categorie pop genomineerd, samen met Kenny B en Kovacs met het album Shades of Black.

De hele dag maakt de jury onder voorzitterschap van Leon Verdonschot via verschillende media de genomineerden voor de diverse categorieën bekend. In de categorie Dance is Armin van Buuren een van de kanshebbers, met zijn album Embrace. Armin neemt het op tegen Fatima Yamaha met Imaginary Lines en Yellow Claw met Blood For Mercy.

In de categorie hiphop zijn de nominaties verdeeld over Fresku voor het album Nooit meer terug, New Wave voor het hiphopalbum New Wave en Sef voor het album In kleur. Lil' Kleine, een van de artiesten van New Wave, maakt ook kans op een Edison in de categorieën Nieuwkomer en Videoclip voor zijn hit Drank en drugs met Ronnie Flex.

In de categorie Nieuwkomer behoren ook Causus en HAEVN tot de genomineerden. Anouk en De Staat zijn de andere kanshebbers in de categorie Videoclip. Django Wagner, Henk Bernard en Tino Martin strijden om een Edison in de categorie Volksmuziek.

De beeldjes worden maandag 21 maart uitgereikt in The Harbour Club in Amsterdam. De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt sinds 1960 uitgereikt in de genres klassiek, jazz en pop.

Douwe Bob en Kenny B maken kans op Edison Pop
Douwe Bob en Kenny B maken kans op Edison Pop (Foto: BuzzE)