Briljant staaltje langlaufen brengt Frenzel eindzege Seefeld Triple

Eric Frenzel heeft op geniale wijze de Seefeld Triple gewonnen, een driedaagse wedstrijd in de World Cup in de noordse combinatie. Na twee zeges was hij bij het ingaan van de slotdag de leider, maar bij het schansspringen ging het 's ochtends fout. De Duitser ging in de Oostenrijkse sneeuw onderuit doordat hij zich vergiste in het remvermogen van de nieuwgevallen sneeuw. Zijn afstand was groot genoeg om toch als tweede geklasseerd te worden, maar bij de 10 kilometer langlaufen moest hij wel bijna een minuut goedmaken op Akito Watabe.

De Japanner staat bepaald niet bekend als een langzame langlaufer - net als Frenzel - en dus ging de Duitser gelijk vol in de aanval. In de eerste ronde maakte hij ongeveer een kwart goed, met het oog op het totaal van vier rondes lag hij dus precies op schema. In de volgende kilometers kwam hij echter nauwelijks dichter bij de Japanner, die wel wat seconden verloor door een valpartij.

In de slotkilometers kwam Frenzel echter goed in zijn ritme en met name de laatste minuten waren van onwerkelijk niveau. Een achterstand van nog altijd bijna twintig seconden slonk zienderogen en vlak voor de laatste serieuze bocht vond hij de aansluiting bij Watabe. Die kon er geen duel van maken, want Frenzel sprintte gelijk met volle kracht weg bij de Japanner. Watabe gaf het op en werd op achttien seconden tweede, terwijl Frenzel voor de derde keer op rij de Triple won, zwaarder bevochten dan ooit. 

De briljante laatste kilometer van Frenzel (Bron: YouTube)