AC Milan ook in stadsderby onverslaanbaar

AC Milan heeft in 2016 na zeven wedstrijden pas één keer verloren. Ook titelpretendent Internazionale moest er aan geloven in een als altijd zwaar beladen stadsderby. Het werd in San Siro 3-0. 

De indrukwekkende opmars van AC Milan in de Serie A blijft maar voortduren. Hoewel de club nog lang niet staat waar het hoort te staan, komt Champions League-voetbal steeds dichterbij. Daarvoor moet Internazionale, dat zich in het onderlinge duel makkelijk gewonnen gaf, dan wijken.

Het verschil tussen beide Milanese ploegen is na zondagavond nog vijf punten. Internazionale begon het seizoen veelbelovend, maar bewandelt een tegenovergestelde weg van Milan. De ploeg van trainer Roberto Mancini won deze jaargang pas twee keer.

Tegen Milan wees zich al snel uit dat er ook dit keer geen drie punten in zouden zitten. In de 35ste minuut zette Alex zijn hoofd tegen een vrije trap van Keisuke Honda en dat leverde een zeldzame goal van de Braziliaanse verdediger op (1-0).

Inter kreeg na zeventig minuten spelen de ultieme kans om gelijk te maken, maar Mauro Icardi raakte vanaf de stip het houtwerk. Toen in de 73ste minuut Carlos Bacca het net vond, was duidelijk dat de punten bij AC Milan zouden blijven. De 'thuisspelende' ploeg kwam via Mbaye Niang zelfs ook nog op een 3-0 voorsprong. Daarmee werd Inter volledig in rouw gedompeld.