Büttner op weg naar Anderlecht

De kans is groot dat Anderlecht maandag de komst van Alexander Büttner bekend maakt. Hij wordt tot het eind van het seizoen gehuurd van Dinamo Moskou. Zaakwaarnemer Alexander Bursac laat aan Voetbal International weten dat de transfer van Büttner op een aantal details na is afgerond. Het kamp van de Nederlandse verdediger zou een optie tot koop in het huurcontract hebben afgedwongen.

"De clubs zijn er nog niet helemaal uit, maar het gaat nog om details en het ziet er allemaal goed uit", aldus de agent. "Büttner vertrekt op huurbasis naar Anderlecht en er is ook een optie tot koop in het contract opgenomen."

Anderlecht heeft Büttner nodig in de strijd om het landskampioenschap. De club staat momenteel op de derde plek in de Belgische competitie, op twee punten van gedeeld koplopers Club Brugge en AA Gent.

"Alexander vindt het fantastisch dat hij nu ook in België kampioen kan worden, wat hem eerder al is gelukt in Engeland bij Manchester United", zegt Bursac. "Anderlecht heeft zich al heel lang geleden gemeld, maar het duurde even voordat ze echt concreet werden. Januari blijft een moeilijke maand voor dit soort transfers. Ik verwacht dat het maandag helemaal zal worden afgerond, vanavond gebeurt dat waarschijnlijk niet meer.'"