Terry na 18 jaar weg bij Chelsea

John Terry gaat komende zomer op zoek naar een nieuw avontuur. De verdediger krijgt geen nieuw contract bij zijn huidige werkgever Chelsea. De wegen van Terry en Chelsea scheiden na achttien jaar. De verdediger groeide in Londen uit tot aanvoerder en international van het Engelse nationale elftal. Hij won onder meer de Champions League en de Europa League met de club.

Na afloop van de bekerwedstrijd tegen MK Dons laat Terry doorschemeren dat hij komend seizoen niet langer onder contract staat bij Chelsea. De 35-jarige centrale verdediger krijgt geen nieuw contract bij de ploeg van interim-coach Guus Hiddink.

Eerder was het plan om per seizoen te kijken of Terry nog van waarde zou kunnen zijn voor Chelsea. Na de zomer wil de clubleiding een nieuwe weg in slaan, waardoor er geen plek meer is voor de 76-voudig international van Engeland.

Chelsea pikte Terry in het seizoen 1999/00 op bij West Ham United. Na een seizoen op huurbasis bij Nottingham Forrest was hij niet meer weg te slaan uit de hoofdmacht van Chelsea. Op 23 september 2012 nam hij afscheid als international. Naar verwachting gaat hij in de nadagen van zijn carrière nog een nieuw avontuur aan.