Bayern met Robben langs Hoffenheim dankzij Lewandowski

Arjen Robben is terug. De aanvaller stond tegen Hoffenheim voor het eerst sinds 22 november 2015 in de basisopstelling van Bayern München. Het resulteerde in een 2-0 een zege dankzij twee treffers van Robert Lewandowski.

Bayern München-trainer Pep Guardiola deed dit jaar pas negen minuten een beroep op Robben. Geruchten over het verlies van zijn vaste stek deden al snel de ronde. Tegen Hoffenheim kreeg de 32-jarige Nederlander echter weer de kans om zich te laten zien.

Dat deed hij in een uiterst soepel draaiend Bayern tegen het Hoffenheim van coach Huub Stevens. Voor de rust bezat de ploeg van Guardiola 75 procent balbezit. Logischerwijs leverde dat al in de 32ste minuut een voorsprong op via Lewandowski.

De Poolse aanvaller stond op scherp bij een voorzet van Douglas Costa, die hij in een leeg doel kon binnentikken. Na de rust zou hij zijn kunstje herhalen, dit maal op aangeven van Philipp Lahm. Lewandowski wipte de bal over doelman Baumann.

Het verschil tussen Bayern München en nummer twee Borussia Dortmund bedraagt nu weer acht punten in de Bundesliga. De Duitse grootmacht is hard op weg naar een nieuwe landstitel. Komende week staat er een wedstrijd tegen Bayer Leverkusen op het programma.