Terry Wogan overleden

De Ierse tv-presentator Terry Wogan is na een kort ziekbed overleden. Dat meldde de BBC zondag. Sir Michael Terrence Wogan was onder andere jarenlang presentator van een naar hem vernoemde talkshow voor de BBC. Hij is 77 jaar geworden.

Verder was de in 1938 in Limerick geboren Wogan tientallen jaren commentator van de BBC bij het Eurovisie Songfestival. Volgens een verklaring van zijn familie overleed Wogan te midden van zijn familieleden na een korte strijd tegen kanker.

Wogan trok zich in november op last van zijn arts terug als presentator van het programma Children in Need. Hij was sinds het begin in 1980 de belangrijkste presentator van dat jaarlijkse benefietprogramma.

Speciale vriend

BBC-topman Tony Hall zei in een reactie dat de BBC-ster 'echt een nationaal bezit' was. Wogan was de afgelopen vijftig jaar op de Britse tv actief en groeide uit tot een van de populairste mediapersonen in Groot-Brittannië. Hij had diverse eigen shows op radio en televisie waarvan de tv-show Wogan en radioprogramma Breakfast Show, dat later Wake Up to Wogan heette, de bekendste zijn.

De Britse premier David Cameron reageerde zondag via Twitter op het overlijden van Wogan. "Groot-Brittannië heeft een groot talent verloren", aldus de premier. "Iemand van wie miljoenen het gevoel hadden dat hij hun eigen speciale vriend was. Ik groeide op met hem op de radio en op tv. Ik moest altijd lachen om zijn charme en humor."

BBC-presentator Terry Wogan overleden
BBC-presentator Terry Wogan overleden (Foto: BuzzE)