Van Gerwen vernedert Bunting, Van der Voort stunt tegen Anderson

Vincent van der Voort en Michael van Gerwen zijn het nieuwe dartjaar goed begonnen. Op de Masters, het toernooi met de zestien beste spelers van de PDC, wisten beide Nederlanders zich te plaatsen voor de kwartfinale. Van der Voort stuntte tegen Anderson en Van Gerwen had geen moeite met Stephen Bunting. 

Een maand geleden op het wereldkampioenschap verloor Van der Voort nog afgetekend met 0-4 in sets van Anderson. Ditmaal waren de rollen omgedraaid. De 40-jarige Purmerender won uiteindelijk met 10-7 van de tweevoudig wereldkampioen. 

Titelverdediger Van Gerwen maakte gehakt van Bunting. Het werd 10-1. De ouderwetse vorm was terug. Mighty Mike begon met legs van respectievelijk 12, 10 en 11 darts en was niet veel later ook dicht bij een negendarter. Bij de laatste pijl op dubbel vijftien ging het echter mis. 

Raymond van Barneveld ging zaterdagmiddag in de eerste ronde onderuit. Barney verloor van Michael Smith met 10-7. Ook Jelle Klaasen lag er vroeg uit. Phil Taylor stuurde Klaasen met 10-5 naar huis. 

De wedstrijd van de dag ging tussen Dave Chisnall en Robert Thornton. Chisnall keek in zijn duel tegen een 0-8 achterstand aan, maar wist alsnog te winnen: 10-9. Chizzy vocht van 0-8 terug naar 6-8 voordat The Thorn weer een leg kon te pakken. Dat bleek echter ook meteen de laatste voor Thornton.

Zondagmiddag gaat het toernooi verder. Van der Voort speelt tegen Chisnall en Van Gerwen neemt het op tegen Michael Smith. De andere kwartfinales zijn Kim Huybrechts - James Wade en Phil Taylor - Peter Wright.