'Suïcidale homo's horen geen hulp te krijgen'

Jongeren die door hun seksualiteit met zichzelf in de knoop liggen, zouden geen hulp moeten krijgen van iemand die ze begrijpt en een goed luisterend oor is. Dat is althans de mening van politica Sally Kern uit Oklahoma. Oklahoma is een staat van Amerika.

Om er zeker van te zijn dat jongeren die worstelen met het feit dat ze homoseksuele gevoelens hebben, een doodongelukkig leven vol onbegrip krijgen, probeert mevrouw Kern er een wet doorheen te drukken die dit mogelijk maakt. Het wetsvoorstel behelst namelijk dat jonge mensen, veelal afkomstig uit een homofoob gezin, geen hulp mogen krijgen van homo-vriendelijke therapeuten of psychiaters.

De reden hiervan is dat Kern zelf begiftigd is met de geestelijke aandoening die 'religie' genoemd wordt, een aandoening waarvan bekend is dat het de slachtoffers ongevoelig maakt voor de gevoeligheden van anderen. Het onvermogen om een ander mens geluk of een mogelijkheid op een normaal leven te gunnen, is vaak een symptoom die bij deze ziekte hoort.

Kinderen die opgroeien in een omgeving die niet openstaat voor hun andersgeaardheid, hebben een verhoogde kans op depressiviteit, angststoornissen en zelfs zelfmoord. Een gesprek of therapie met iemand die hun gevoelens in goede banen kan leiden, doet hierbij vaak wonderen. Maar helaas... mensen als mevrouw Kern vinden dat dit niet hoort en willen dit bij de wet verbieden.

Het wetsvoorstel houdt in dat geen (school)adviseur, therapeut, sociale werker, bewindvoerder, leraar of wie dan ook, een minderjarig persoon door zou moeten verwijzen naar een organisatie die betrekking heeft op seksualiteit. Dit soort moderniteiten staan namelijk haaks op een boekje dat geschreven/samengesteld is in een tijd toen men nog de vaste overtuiging dat slangen kunnen praten, de vrouw afkomstig is uit de rib van een man en mensen in zoutpilaren kunnen veranderen.

Mevrouw Kern beschouwd het als haar kerntaak om homo's en anderen mensen die er een andere moraal dan zij erop na houden, zoveel mogelijk rechten te ontzeggen. Zo is ze fervent tegenstander van het homohuwelijk en vindt ze dat mensen met het Hiv-virus niet horen te trouwen.

Kern haalde eerder de lachers op haar hand toen ze vond dat het geloof in een 'jonge Aarde' (een aarde van zo'n 6000 jaar oud) geen enkel beletsel hoeft te zijn om toch een graad op het gebied van geo-wetenschap te halen. Uiteraard is ze zelf creationist.