Vrouw ligt op sterfbed, inbrekers jatten spaargeld

Een stel inbrekers sloeg hun slag in het huis van de 86-jarige Willem Klokker terwijl hij zijn vrouw bijstond in haar laatste uren in het Hospice Utrecht. De dag voor haar overlijden kwam de schoondochter van het paar erachter dat er was ingebroken in het huis. Willem Klokker deed zijn verhaal aan het Algemeen Dagblad.

De dieven hebben een geldkistje met daarin 1700 euro weggenomen uit de linnenkast. Klokker spaarde voor een elektrische fiets. “Ik fietste nog veel, maar nu ik ouder word, leek een elektrische fiets mij wel een goed idee.

Hoewel Klokker nog wel een gewone fiets heeft, zal hij niet veel meer gaan fietsen, tenzij zijn kleinkinderen op het huis komen passen. Hij durft het niet meer onbeheerd achter te laten. Echt veel vrienden of familie heeft de weduwnaar ook niet meer. Zijn zoon overleed op 40-jarige leeftijd  aan de gevolgen van kanker. 

Update 22.07 uur
Het verhaal van Willem Klokker heeft op de website van het Algemeen Dagblad voor veel verontwaardiging onder de lezers gezorgd. Inmiddels zijn er al drie elektrische fietsen aangeboden aan de treurende weduwnaar. Ook profvoetballer Rodney Sneijder wilde graag iets voor de man doen.

Klokker houdt vooralsnog alle hulp af: "Ik heb nog een goede, gewone fiets in de schuur staan, daar red ik het nog prima mee. Mijn hoofd staat nu helemaal niet meer naar een nieuwe fiets. Iedereen heel erg bedankt, maar ik wil eerst het verlies van mijn vrouw verwerken."