Rood aangelopen Atlético strijdend ten onder tegen Barcelona

FC Barcelona is er zaterdag in geslaagd zijn koppositie te verstevigen. Dankzij twee rode kaarten voor Atlético Madrid wist de ploeg in eigen huis met 2-1 te winnen.

Atlético Madrid wist dat het moest winnen om Barcelona niet uit het oog te verliezen en begon veelbelovend aan het duel. De ploeg van Diego Simeone liet zien te komen voor de drie punten en kwam fel uit de startblokken. De verdediging van Barcelona werd onder druk gezet, waardoor de thuisploeg er niet in slaagde om in de wedstrijd te komen.

Dit leidde tot een vroege treffer van Atlético. Jordi Alba ging aan de linkerkant in de fout en gaf Saúl Niguez ruimte om een voorzet te geven. Antoine Griezmann ging bij de eerste paal onder de bal door, maar Koke stond vervolgens volledig vrij in het strafschopgebied om de bal binnen te werken. Claudio Bravo was kansloos op de inzet van de middenvelder.

Na de tegentreffer bleef Atlético de bovenliggende partij, maar vergat het de voorsprong uit te breiden. Hierdoor kreeg Barcelona de kans om terug te komen in de wedstrijd en deed dit via Lionel Messi. De ploeg had nog amper een kans gecreëerd, maar de eerste échte goede aanval van de thuisploeg was genoeg om op gelijke hoogte te komen.

Vervolgens nam het elftal van Luis Enrique het initiatief over en kantelde de wedstrijd volledig. Atlético slaagde er niet meer in om de bal lang in bezit te houden en kwam ongeveer tien minuten voor tijd op achterstand door een knappe treffer van Luis Suárez. De aanvaller kreeg een lange bal van Dani Alves en schoof hem tussen de benen door van Atlético-doelman Jan Oblak.

Niet veel later werd het nog erger voor de ploeg van Simeone. Een minuut voor het rustsignaal ging Felipe Luis hard door op Messi. De verdediger kwam met gestrekt been in op de knie van de Argentijn en werd terecht met een rode kaart van het veld gestuurd.

In de tweede helft was er echter aan niets te merken dat Atlético met tien man stond. De bezoekers bleven strijden en kregen zelfs de beste kansen. Griezmann had zijn ploeg op gelijke hoogte moeten schieten, maar Bravo voorkwam op wonderbaarlijke wijze dat de Fransman vanaf vijf meter van het doel het net wist te vinden.

Iets minder dan een half uur voor het laatste fluitsignaal leek alle hoop van Atlético dan toch te verdwijnen. De ploeg kreeg opnieuw een rode kaart na een harde tackle van Diego Godín op landegenoot Suárez. De verdediger kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest vertrekken.

Barcelona spaarde Atlético en nam gas terug. De koploper van de Primera Division speelde de wedstrijd rustig uit en vertrouwde erop dat de Madrilenen met negen man niet voor een stunt konden zorgen.