Arbitrage helpt Dortmund aan drie punten, Werder en Hertha zorgen voor vermaak

Bij FC Ingolstadt 04 zal men zich bestolen voelen. Een doelpunt werd onterecht afgekeurd en in de slotfase opende Borussia Dortmund de score met een buitenspelgoal: 2-0.

Dortmund had in de eerste helft de grootste moeite om kansen te creëren. Marco Reus en Ilkay Gundogan werden node gemist. De gasten uit Ingolstadt kwamen sterk voor de dag en verdienden na een halfuur spelen eigenlijk een strafschop. Darío Lezcano dook op voor het Dortmund-doel, maar werd door Mats Hummels onderuit gehaald.

De arbiter wuifde het voorval echter weg, mede daardoor was er met de rust nog niet gescoord. Na de pauze kwam Dortmund wederom goed weg. Hummels zag zijn terugspeelbal over zijn eigen doelman in het netje belanden, maar de scheidsrechter floot onterecht voor een vermeende overtreding van Lezcano.

In de slotfase werd FC Ingolstadt nog meer onrecht aangedaan. Pierre-Emerick Aubameyang opende een kwartier voor tijd in buitenspelpositie de score, 1-0. Niet veel later gooide de Gabonese spits de wedstrijd helemaal op slot door ook voor de 2-0 te tekenen. De teller van de aanvaller staat nu op twintig treffers.

Werder Bremen en Hertha hebben er zaterdagmiddag een doelpuntenfestijn van gemaakt. In Bremen stond het aan het einde van de wedstrijd 3-3, en was de neutrale fan de winnaar.

Een half uur was er gevoetbald toen Vladimir Darida namens de equipe uit Berlijn de score wist te openen. Dat was tegen de verhouding in, want Hertha had optisch misschien het betere spel, maar de kansen voor Werder, alleen konden Claudio Pizzaro en Florian Grillitsch die niet verzilveren.

Marvin Plattenhardt zorgde vlak voor de theepauze ook nog eens voor de 0-2 van Hertha, en daarmee leek het over en sluiten in Bremen. Werder ontsnapte toen Salomon Kalou bijna de derde treffer kon maken in de vijftigste minuut.

Fin Bartels zorgde met zijn aansluitingstreffer in de 67e minuut voor een baken van hoop voor de gastheren, maar maakte Kalou kort daarna de 1-3 voor Hertha. Pizzaro zorgde met zijn goal ervoor dat zijn gemiste kansen werden vergeten, en voor de wederopstanding van Werder.

Het dak van het Weserstadion ging er helemaal af toen Santiago Garcia ook nog de 3-3 op het scorebord schoot, en de club uit de havenstad een puntje overhield aan de spannende confrontatie.

Schalke had zaterdagmiddag geen kind aan Darmstadt. Zonder zich overmatig in te spannen, en met weinig sprankelend voetbal, werd de promovendus met 0-2 verslagen.

Rommelig, zo zouden de eerste minuten van Darmstadt – Schalke beschreven kunnen worden. De passes van beide partijen kwamen vaak niet aan en het was daarom meer een ‘hotseknots’ potje waarbij er veel met kracht werd gesmeten.

De thuisclub deed het zelfs zo matig dat zij geen enkele keer een doelpoging ondernamen in het eerste bedrijf. Schalke deed het niet veel beter, maar Max Meyer zorgde met een opmerkelijke goal vlak voor rust wel voor de 0-1 voorsprong.

Ook na de spelonderbreking waren het de Königsblauen die de lakens uit bleven delen. De promovendus werd onder de voet gelopen en in de 53e minuut was de treffer van Leroy Sané niet meer dan een logisch resultaat. Schalke speelde het duel vervolgens rustig uit, zonder dat het zich echt nog druk hoefde te maken en in te spannen.