Goals Chadli helpen Tottenham een ronde verder

Tottenham Hotspur heeft ten koste van Colchester United de vijfde ronde van de FA Cup bereikt. De Spurs wonnen eenvoudig van de rode lantaarndrager van de League One: 1-4.

Tottenham dicteerde op bezoek in het Weston Homes Community Stadium. In het eerste kwartier testte Erik Lamela het houtwerk en zag Harry Kane zijn schot in het zijnet belanden. Met bijna een half uur op de klok opende Nacer Chadli de score met een diagonale knal in de linkeronderhoek, 0-1.

In de tweede helft was Tottenham nog altijd de bovenliggende partij en al snel maakte Eric Dier er op een knullige manier 0-2 van. Een afstandsschot van de verdediger werd onderweg van richting veranderd. De keeper van Colchester stond op het verkeerde been en zag het leder in de andere hoek belanden, 0-2.

Een kwartier voor tijd kreeg Colchester dé kans om terug in de wedstrijd te komen. Door een slordigheidje van Dier kwam invaller Marvin Sordell van Colchester oog-in-oog met doelman Michel Vorm, maar de aanvaller zag zijn schuiver via de paal over de achterlijn rollen.

In de slotfase maakte Chadli met een kopbal zijn tweede van de middag, 0-3, en nog geen twee minuten later redde Gavin Massey de eer. Zijn schot verdween via de paal en Tottenham-verdediger Ben Davies over de doellijn, 1-3. Tom Carroll maakte het verschil niet veel later weer drie: 1-4.