'Chippendale' Phelps laat basketballer vrije worpen missen

Het Amerikaanse college basketball kent de nodige rare fratsen, maar de studenten van de Arizona State University (ASU) staan toch wel hoog op de lijst. Bij wedstrijden van hun ploeg, de Arizona State Sun Devils, staan ze klaar met het Curtain of Distraction, wat ingezet wordt als de tegenstander aan hun kant vrije worpen mag nemen. Het gordijn wordt dan op de tribune achter de basket opengeschoven en een doorgaans vreemd of opvallend tafereel komt tevoorschijn.

Donderdag was het raak tegen de Oregon State Beavers: Oregon-speler Stephen Thompson mocht twee pogingen op een vrije worp wagen en dus kwam het gordijn in actie. Twee studenten schoven de boel open en plots kwamen daar twee - weliswaar ietwat gezette - 'Chippendales' tevoorschijn. Dat was echter niet alles, want in het midden stond ene Michael Phelps, de succesvolste olympiër aller tijden. De zwemmer had zijn nek volhangen met gouden medailles en deed de vrije slag na. 

Schijnbaar hielp de actie, want de eerste worp van Thompson ging mis. Het gordijn ging dicht en een paar seconden later werd het weer geopend voor de tweede worp. Dit keer stond Phelps in louter zijn zwembroek tussen zijn twee collegastrippers en weer leverde de worp van Thompson niks op. Phelps was volgens de studenten maar wat graag bereid om te helpen. Sterker nog, toen hij eerder dit seizoen een wedstrijd van ASU keek en het gordijn in actie zag wilde hij zelf al dolgraag een keer meedoen. De topzwemmer traint bij de universiteit omdat zijn coach Bob Bowman daar de zwemploeg traint. 

Overigens gaan de Beavers uit Oregon ondanks de nederlaag aan kop in de PAC-12, de divisie waar beide ploegen in uitkomen. ASU bungelt ergens onderaan de lijst, maar maakte wel meer faam.

(Bron: YouTube)