Feyenoord evenaart negatief clubrecord uit 1958

Feyenoord verloor donderdagavond voor de vierde keer op rij in de Eredivisie. Daarmee evenaren de Rotterdammers een negatief clubrecord. Voor eigen publiek ging Feyenoord met 2-1 onderuit tegen sc Heerenveen. Henk Veerman hielp de bezoekers in de eerste helft op voorsprong. Invaller Anass Achahbar scoorde met een fraaie omhaal nog wel de 1-1, maar in de slotfase schoot Joey van den Berg de Friezen naar een overwinning.

De vorige wedstrijden tegen AZ (4-2), PSV (0-2) en N.E.C. Nijmegen (3-1) gingen ook verloren. Zo'n slechte serie zette Feyenoord pas twee keer eerder neer: in 1958 en 1988.

Feyenoord kwam voor de tweede opeenvolgende keer op een 0-1 achterstand in een thuisduel, terwijl de Rotterdammers in de acht competitiewedstrijden daarvoor geen enkele minuut op achterstand stonden, meldt Opta. In drie van de laatste vijf Eredivisieduels zocht Feyenoord bij rust met een achterstand de kleedkamer op, terwijl dat in de vijftien Eredivisiewedstrijden daarvoor slechts één keer gebeurde.

Feyenoord heeft na twintig duels 36 punten, twee minder dan in het afgelopen seizoen na twintig wedstrijden (38).