Ajax brengt fan (80) met hartproblemen voortaan van en naar ArenA

De 80-jarige Willem Groen is al zestig jaar lang hartstochtelijk fan van Ajax en gaat dus ook al jaren naar de wedstrijden van 'zijn' club. Dat werd inmiddels echter een probleem, want Willem kampt met hartproblemen en durft niet met het openbaar vervoer te reizen. "Mijn vrouw vindt het al helemaal niks als ik dat doe", zegt hij tegenover Het Parool

De laatste jaren werd het probleem steevast opgelast door een eveneens in Leiden woonachtige mede-supporter, die Willem elke keer ophaalde en weer thuisbracht. Zijn 'chauffeur' gaat door omstandigheden echter niet meer naar de ArenA en dat was dus ook het einde voor Willem. Althans, niet als het aan ene Esther Crena Uiterwijk lag, die in het stadion altijd drie plekken naast Willem zit.

Esther plaatste een oproep op Twitter om voor een oplossing te zorgen en na krap anderhalf uur kwam daar al snel een antwoord op. Niet van een andere Leidenaar, maar nota bene van Ajax zelf! "Beste Esther, Ajax en Mercedes Benz brengen Willem graag de rest van het seizoen van en naar de ArenA", aldus de tweet van de club. 

Willem kan het nog maar lastig geloven. "Ik word dan met een luxe Mercedes opgehaald zeiden ze, inclusief een hapje en een drankje", aldus de krasse fan. "Dit is een grote verrassing voor mij, maar ik vind het prachtig mooi!" Willem zal op 7 februari voor het eerst opgehaald worden voor de thuiswedstrijd met Feyenoord, gelijk een prima affiche.