Zayn wilde nooit in One Direction

Zayn Malik heeft One Direction nooit echt zien zitten. Vorig jaar stapte hij uit de boyband, tot grote schrik van de vele fans. In zijn eerste interview voor de camera zegt Zayn dat hij zich nooit lekker heeft gevoeld in One Direction.

"Het was eigenlijk altijd al duidelijk dat ik uit de groep zou stappen", vertelt Zayn aan Zane Lowe van Beats 1. "Ik wilde nooit echt graag in de band zitten, maar gaf het een kans omdat de mogelijkheid zich voordeed." One Direction kwam in 2010 voort uit de Britse editie van The X Factor. De jongens deden individueel mee aan de talentenjacht, maar de juryleden zagen een boyband in hen en zetten de vijf bij elkaar.

Zayn voelde zich niet lekker bij de muziek die One Direction moest maken. "Ik wist meteen dat het niet in mijn straatje paste. En ik kon geen input leveren, mocht mijn mening niet geven. Dat werd frustrerend voor me en toen kreeg ik het idee dat ik solo verder moest."

Verrassing
Voor de andere jongens - Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles en Louis Tomlinson - kan Zayns vertrek geen verrassing zijn geweest. "Ze hadden in de gaten dat de nummers me niet lagen en probeerden dingen voor me te regelen. Dat ik wat meer r&b-achtige stukjes mocht zingen bijvoorbeeld."

Zayn vertelt in de preview van het interview ook dat niemand heeft geprobeerd hem over te halen om toch te blijven. "Natuurlijk zagen ze me niet graag vertrekken, maar ze konden me ook niet meer ompraten. Ik was er voor mezelf al uit." Het hele interview met Zayn verschijnt donderdagavond op Apple Music.

Zayn wilde nooit in One Direction
Zayn wilde nooit in One Direction (Foto: BuzzE)