Feyenoord contracteert Tapia

Renato Tapia mag zichzelf sinds vandaag officieel speler van Feyenoord noemen. De 20-jarige middenvelder, afkomstig van FC Twente, tekende vanmiddag zijn contract in de Kuip en is tot medio 2020 aan de ploeg uit Rotterdam-Zuid verbonden.

"Wij zijn zeer blij met het aantrekken van Renato Tapia", liet technisch directeur Martin van Geel op het digitale thuis van Feyenoord weten. "Renato is heel talentvolle jongen, die ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige nationale en internationale ervaring heeft. Een multifunctionele speler bovendien, al zien wij hem vooral als middenvelder. In die linie zal hij de concurrentie bij Feyenoord aan moeten gaan."

Na ondertekening van het contract liet Tapia weten blij te zijn met de nieuwe stap in zijn voetballoopbaan. "Dit is voor mij een grote stap naar een grote club. Ik ben dan ook blij en trots dat ik vanaf nu Feyenoorder ben. Het voelt ontzettend goed en fijn om dit shirt te dragen."

Tapia is niet alleen een middenvelder; hij kan ook als verdediger uit de voeten. Bovendien bezit de jonge speler het nodige talent, aangezien hij meervoudig Peruaans international is.


Renato Tapia tekent bij Feyenoord (PRO SHOTS / Erwin Spek)