Liverpool pas na strafschoppen naar finale League Cup

Liverpool heeft zich geplaatst voor de finale van de League Cup op 28 februari. De thuisploeg maakte er een bloedstollend gevecht van tegen een Nederlands getint Stoke City.

In de jacht op de eerste finaleplaats sinds mei 2012 (toen de FA Cup) verdedigde Liverpool op eigen terrein een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd. Het elftal van Jürgen Klopp zag hoe Stoke in de openingsfase de eerste goede mogelijkheid kreeg. Jonathan Walters troefde in de sprint Mamadou Sakho af, maar zijn schot miste het doel van keeper Simon Mignolet.

Namens The Reds was Emre Can voor rust het dichtst bij een doelpunt. Vanuit een snelgenomen vrije trap haalde de Duitser ineens uit. De bal verdween echter net naast de verkeerde kant van de kruising, waardoor beide teams doelpuntloos leken te gaan rusten. Marko Arnautovic dacht daar anders over. De Oostenrijker rondde in blessuretijd uitstekend af: 0-1.

Kort na de pauze kwam Liverpool al heel dicht bij de gelijkmaker, toen Roberto Firmino uit een hoekschop met buitenkant voet de paal raakte. Terwijl Klopp met Christian Benteke een extra aanvaller erbij gooide, creëerde Stoke City echter ook gevaar. Sakho wist nog net op tijd een inzet van Walters te blokkeren.

Omdat beide teams niet meer scoorden in de tweede helft, werd het duel met een halfuur verlengd. Invaller Marco van Ginkel kroonde zich daarin bijna tot de held van Stoke, want hij raakte de paal. Peter Crouch, oud-speler van Liverpool, was gevaarlijk op aangeven van Erik Pieters, maar opnieuw zat Sakho er tussen.

Strafschoppen moesten daarom de beslissing brengen. Crouch zag zijn inzet worden gekeerd door Mignolet, al raakte Emre Can vervolgens de paal. Ibrahim Afellay en Van Ginkel benutten hun penalty wel, maar toch werd een speler van Stoke City de schlemiel. Mignolet keerde de poging van Marc Muniesa en Joe Allen bracht Anfield volledig in extase met de 6-5.