Lars Boom alsnog naar WK veldrijden

Lars Boom is op het laatste moment door bondscoach Johan Lammerts toegevoegd aan de selectie van het WK veldrijden, dat komend weekend in Heusden-Zolder wordt gereden. Boom, wereldkampioen in 2008, is één van de acht Nederlanders die zondag bij de elite van start mogen gaan.

Boom reed in 2009 zijn laatste WK en stapte daarna over naar de weg, wat hem onder meer een ritzege in de Tour de France opleverde. Die carriere was nauwelijks te combineren met het veldrijden, maar deze winter waagde hij zich weer aan enkele crossen. Dat ging niet helemaal goed vanwege pijn aan de rug, maar die zou nu verdwenen moeten zijn volgens de Astana-renner.

Een ideale voorbereiding heeft Boom zeker niet gehad, want de afgelopen week reed hij nog op de weg in de Tour Down Under. Hij zal dan ook zeker niet bij de favorieten moeten worden gerekend, dit in tegenstelling tot Mathieu van der Poel, die in topvorm zijn titel zal verdedigen. Ook Europees kampioen Lars van der Haar zit in de selectie, die buiten deze drie mannen nog vijf andere renners telt; Thijs van Amerongen, Stan Goderie, Corné van Kessel, David van der Poel en Niels Wubben.

Lars Boom zal toch starten bij het WK veldrijden komend weekend (PROSHOTS/Jan Kanning)
Lars Boom zal toch starten bij het WK veldrijden komend weekend (PROSHOTS/Jan Kanning)


Voor de liefhebber; kijk hier de gouden WK race van Lars Boom in 2008 terug (Bron: YouTube)