Wang: "ADO moet ophouden mij door het slijk te halen"

De soap rondom ADO Den Haag en Hui Wang duurt voort. De Chinese eigenaar dreigt met ontslagen. "De club wordt niet verkocht. Het hele management kan worden vervangen, ik kan ook weg, maar de club is van United Vansen en dat blijft zo", benadrukt Wang, grootaandeelhouder van Vansen, in een interview met De Volkskrant. ADO is sinds een jaar in handen van het Chinese bedrijf, maar van een gelukkig huwelijk is absoluut geen sprake.

Door uitstel van betalingen (gesproken wordt over een bedrag van €3,7 miljoen, red.) dreigt ADO in categorie 1 van de KNVB te belanden en de directie van de Haagse club baalde daar openlijk van. Laatstgenoemde is bij Wang in het verkeerde keelgat geschoten. "ADO moet ophouden mij, de baas, in het openbaar door het slijk te halen."

"Wat ik onprettig vind is dat ADO verwacht dat ik verantwoording afleg over geldzaken. Daar heeft het ADO-management niets over te zeggen. Als ik hun salarissen niet uitbetaal hebben ze pas recht van spreken", vindt Wang, die dreigt met ontslagen. "Als er niet snel verbeteringen komen sluit ik dat soort extreme maatregelen niet uit."

"In de aandeelhoudersvergadering van Vansen gaan we stemmen om het gehele management bij ADO te vervangen. Hebben ze het nu moeilijk? Wacht maar tot de nieuwe, keiharde baas er is. Dat wordt pas echt oncomfortabel. Want voor het einde van dit seizoen willen we ADO winstgevend zien", aldus Wang.

"Investeren we in een voetbalclub en dan worden we uitgescholden! Wat is dat voor investeringsklimaat, vragen de aandeelhouders. Net zoals ieder mens is bij mij de maat op een gegeven moment vol. En dan heb ik geen goed woord meer voor ze over. Ik heb nog een greintje tolerantie. Dus wie niet met me wil meewerken, is vrij om te vertrekken."

Wang: "ADO moet ophouden mij door het slijk te halen" (Pro Shots / Anp)
Wang: "ADO moet ophouden mij door het slijk te halen" (Pro Shots / Anp)