'Passagier wil deur openen op KLM-vlucht'

Tijdens een KLM-vlucht van Bangkok naar Amsterdam heeft een passagier zaterdag geprobeerd de deur van het vliegtuig te openen. Hij is door de bemanning en medepassagiers overmeesterd. Dit meldt de hoofdredacteur van AT5, Bart Barnas, die zelf op de vlucht zat, op zijn Twitter-account.

Een woordvoerster van de KLM kan desgevraagd alleen bevestigen dat een passagier zich "misdroeg". Daarom is hij bij een tussenlanding in Warschau overgedragen aan de Poolse autoriteiten. De tussenlanding moest om een andere reden worden ingelast: tijdens de vlucht is de route gewijzigd. De piloot moest dat doen op gezag van een land waar overheen werd gevlogen. Daardoor steeg het brandstofverbruik en moest er in Warschau worden bijgetankt.

Overigens zal er van gevaar weinig sprake zijn geweest, omdat het drukverschil en het feit dat deuren naar binnen openen (of - indien de deur naar buiten opent, deze éérst een stukje naar binnen moet) tezamen zorgt dat het onmogelijk is om zomaar even een vliegtuigdeur mid-flight te openen.

'Passagier wil deur openen op KLM-vlucht'
'Passagier wil deur openen op KLM-vlucht' (Foto: ANP)