Skiër Svindal zwaar geblesseerd: mogelijk een jaar 'out'

Skiër Aksel Lund Svindal is bij zijn val tijdens de afdaling in Kitzbühel zaterdag toch zwaar geblesseerd geraakt. De Noor scheurde zijn rechterkruisband- en meniscus af en is voor de rest van het seizoen klaar. Dat maakte het Noorse team zaterdagavond bekend. Svindal is in Innsbruck inmiddels al geopereerd. 

"Je neemt altijd een risico als je een afdaling skiet. Ik ben blij dat het dit seizoen zo goed gegaan is, dat is ook al geen vanzelfsprekendheid", liet Svindal via een persbericht van de Noorse bond weten. De 33-jarige Noor was tot zijn val in Kitzbühel dé snelheidsskiër van het seizoen, nadat hij vrijdag met de super-G al zijn zevende overwinning van de winter boekte. Door zijn successen gaat hij aan de leiding in de World Cup, maar voor de Oostenrijker Marcel Hirscher zal het slechts een kwestie van tijd zijn voor hij over Svindal heen springt.

Overigens zou er nog wel eens veel meer in gevaar kunnen komen. Een woordvoerder van de Noorse bond meldde dat de superster er wel eens een jaar uit zou kunnen liggen. Dat zou betekenen dat zijn deelname aan het WK van 2017 in St Moritz alles behalve een zekerheid is. Svindal had vorig jaar ook al een zware blessure en miste nagenoeg het hele seizoen. Pas op het WK maakte hij zijn rentree.

De val die Svindal wéér een seizoen zal kosten (Bron: YouTube)