Stevens en Hoffenheim zijn rode lantaarn kwijt

Het 1899 Hoffenheim van Huub Stevens heeft een punt overgehouden aan het treffen met Bayer Leverkusen, dat op bezoek in Sinsheim sterker was maar slecht omsprong met de kansen: 1-1

In de eerste helft waren de bezoekers uit Leverkusen de bovenliggende partij, met meer balbezit en meer schoten. Toch was het Hoffenheim dat met een voorsprong op zak de rust in ging. Vijf minuten voor de pauze werd een afgeslagen corner door Jiloan Hamad in één keer uit de lucht in de verre hoek geplaatst, 1-0.

Eén minuut na de zeer knappe goal zorgde Javier Hernández bijna voor de 1-1. De Mexicaanse goaltjesdief werd in stelling gebracht, maar zijn schuiver van zes à zeven meter werd gepakt door doelman Oliver Baumann. Het was de laatste kans voor de Werkself in het eerste bedrijf.

Na rust ging Leverkusen op zoek naar de gelijkmaker, en met succes. Bij de negende hoekschop van Leverkusen bracht goalie Baumann in eerste instantie redding op een schot, die door Ömer Toprak lichtjes van richting werd veranderd. De bal vloog via Baumann en de paal weer het spel in.

De afvallende bal werd opnieuw ingeschoten, vloog via een Hoffenheim-speler de lucht in en Toprak toonde zich het alertst. De Turk kopte het leer het doel in, 1-1. In het kwartier dat over was ging Leverkusen op zoek naar de winst, maar onder meer Hernández en Kevin Kampl hadden het vizier niet op scherp.

De laatste kans was voor Leverkusen-spits Stefan Kießling, die het leder in alle vrijheid binnen kon koppen. Maar net als zijn teamgenoten sprong de aanvaller niet goed om met grote mogelijkheden. Hoffenheim hield het hoofd boven water, pakte het punt en heeft de rode lantaarn overgedragen aan Hannover 96.

Hertha had zaterdagmiddag grootse moeite met Augsburg. De verrassende hoogvlieger uit Berlijn kwam niet verder dan 0-0 tegen de Europa League-deelnemer.

De bespeler van het Olympiastadion was optisch de dominante ploeg in het eerste bedrijf. De passing was nauwkeurig; de hoeveelheid balbezit was in orde en ook het aantal doelpogingen was in orde. Maar qua efficiëntie was het elftal uit Augsburg toch stukken beter onderlegd. Beide ploegen kenden tien schoten, echter de inzetten van de bezoekers waren veel vaker op doel.

Na de theepauze bleef het beeld hetzelfde, en hadden de Berlijners moeite met het neerhalen van de niet-Berlijnse muur. De achtervolger van Bayern München en Borussia Dortmund zag Augsburg zelfs het initiatief nemen en moest daarom op haar tellen letten.

Ook in de slotfase konden beide partijen niet tot score komen in het zouteloze schouwspel, waardoor de brilstand aan het begin de eindstand bleek.