Gudelj looft ervaren jongelingen bij Ajax

Nemanja Gudelj heeft zich na een stroeve start helemaal aangepast bij Ajax. De middenvelder over zijn leidende rol binnen de spelersgroep. Trainer Frank de Boer ziet in Gudelj (24) een leider wanneer aanvoerder Davy Klaassen absent is. "Ik denk dat als je een sterke persoonlijkheid hebt, je je sneller en makkelijker aanpast bij een club als Ajax", vertelt Gudelj in een interview op de clubsite van Ajax.

"Het ging vrij snel. Misschien wel sneller dan de mensen hadden gedacht. In het begin hoor je iedereen: je moet je aanpassen aan Ajax. Aan de druk en dat alles onder een vergrootglas ligt. Gelukkig ben ik heel nuchter en laat ik die dingen niet meespelen in mijn hoofd. Het is juist ontzettend mooi om in zo’n stadion voor zoveel supporters te spelen. Zo benader ik het. Dat wil elke voetballer toch?"

"Vanaf de eerste dag dat ik hier ben, heb ik gezegd: ik ga gewoon mezelf zijn", vervolgt de Serviër. "Het leiderschap dat in me zit, komt er dan het beste uit. Het is niet zo dat ik extra de nadruk erop ga leggen, omdat de coach uitspraken heeft gedaan in de media. Zo ben ik niet. Dat zou ook ten koste gaan van andere dingen.”

Om een leidend figuur te zijn, hoef je niet perse ouder te zijn. "Als je ziet hoe volwassen Riechedly Bazoer met die oerwoudgeluiden bij ADO omging, dan is hij gewoon een volwassen voetballer. Kijk ook hoe jongens als Jairo Riedewald en Kenny Tete spelen. Dat zijn gewoon ervaren spelers in mijn ogen."

"Natuurlijk niet in de zin van dat ze veel hebben meegemaakt, maar vanwege de rust die ze op het veld uitstralen. We hebben genoeg ervaring en kwaliteit om sowieso kampioen te worden. Laten we hopen dat de selectie intact blijft en we volgend seizoen ook Europees mooie dingen gaan laten zien."