Lewandowski maakt het verschil voor Bayern

Robert Lewandowski heeft ervoor gezorgd dat Bayern München bij de Bundesliga-hervatting tegen Hamburger SV geen averij opliep: 1-2. Arjen Robben maakte in de slotfase zijn rentree.

De thuisploeg stichtte voor rust amper gevaar, maar zorgde er in ieder geval voor dat koploper Bayern lange tijd geen grote kansen kreeg. In de slotfase van de eerste helft kwamen de bezoekers uit Beieren echter alsnog op voorsprong. Thomas Müller werd door een lob van Philipp Lahm richting het HSV-doel gelanceerd.

Eenmaal in het strafschopgebied aangekomen, werd de spits van Der Rekordmeister meteen omver gekegeld door doelman René Adler, die onbezonnen in kwam vliegen. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen en Adler een gele kaart geven. Robert Lewandowski benutte het buitenkansje, 1-0.

In de tweede helft kwam HSV verrassend langszij. In de 53ste minuut was het spits Pierre-Michel Lasogga die een geweldige vrije trap van Aaron Hunt tegen de touwen volleerde, 1-1. Het laatste tikje zou gegeven zijn door Bayern-speler Xabi Alonso, die de goal op zijn naam kreeg. Lang kon het thuispubliek niet van de 1-1 genieten.

Na een uur spelen bracht Lewandowski Bayern met zijn tweede van de avond opnieuw op voorsprong. De Poolse aanvalsleider veranderde een schot van Müller van richting en zag het leder vervolgens over de doellijn rollen: 1-2. In het restant van de wedstrijd trof David Alaba uit een vrije trap de paal, maar de stand bleef ongewijzigd.

Negen minuten voor tijd mocht Arjen Robben nog even opdraven. De 31-jarige buitenspeler kampte in de afgelopen maanden met een spierprobleem, maar was op tijd hersteld voor de hervatting van de competitie. Voor de Oranje-international betekende het zijn eerste minuten in de Bundesliga sinds 21 november.