Boer en Mulder leiden na 500 meter

Op het NK sprint hebben Margot Boer en Ronald Mulder de eerste afstand gewonnen. Beiden deden dat in wat mindere tijden vanwege de zware omstandigheden. 

Hoewel de tijd van Margot Boer (38,77 seconden) niet echt tot de verbeelding sprak was het toch de snelste van de dag. Sanneke de Neeling verraste vriend en vijand door bijna vier tiende onder haar persoonlijke record te duiken. Het jonge talent van Lotto-Jumbo eindigde met 38,86 seconden als tweede. De de derde plek ging naar Janine Smit die met 38,92 vier honderdste voor Annette Gerritsen eindigde. Ireen Wüst, die voor dit weekend het sprinttoernooi boven het allroundtoernooi verkoos, eindigde als elfde in 39,56, daarmee is ze wel vier tienden van een seconde sneller dan dat ze op het EK allround was.

Bij de mannen ging de zege naar Ronald Mulder. De bronzen medaillewinnaar van de Olympische Spelen versloeg met 34,92 seconden al zijn concurrenten. Hein Otterspeer eindigde met 35,03 als tweede, maar doet nog volop mee voor de overwinning vanwege zijn sterkere 1000 meter. Jan Smeekens eindigde met 35,14 als derde. De grootste teleurstelling kwam van Michel Mulder, Mulder zette met 35,63 zijn slechtste tijd van het seizoen neer en eindigde slechts als elfde.

Op het NK sprint zijn er voor de twee beste schaatsers een ticket beschikbaar voor het WK sprint. De strijd om het derde ticket vindt tijdens de world cup in het Noorse Stavanger plaats.