Groothuis, Nuis en Rotteveel missen NK schaatsen

Schaatsers Stefan Groothuis, Kjeld Nuis en Renz Rotteveel hebben zich afgemeld voor de gecombineerde NK's sprint en allround. Groothuis en Nuis zijn ziek, terwijl Rotteveel kampt met hartritmestoornissen.

Nuis had graag gestart op het sprinttoernooi, maar maakte zijn afmelding via Twitter bekend. "Geen NK Sprint voor mij. Afgemeld vanwege griep. Hoopte nog op tijd op te knappen maar helaas." Ook collegasprinter Groothuis deed dit.

Allrounder Rotteveel kampt al langer met hartritmestoornissen en haakte om die reden al bij het NK Afstanden af. De situatie is niet direct ernstig, zo heeft hij laten weten. "Maar het komt mijn prestatie niet ten goede. Tijdens de trainingen deze week namen de klachten weer wat toe. De kans is groot dat ik er tijdens de race opnieuw hinder van ondervindt. Op die manier kan ik een goed klassement wel vergeten."

Dinsdag zal Rotteveel onder het mes gaan om de hartritmestoornissen te laten verhelpen. "Daar ga ik mij nu goed op voorbereiden. En dan zit er voor mij dit weekend niets anders op dan mijn teamgenoten keihard aan te moedigen."