Zanger zingt bij IS voor vrede

Over James Twyman zou je kunnen zeggen dat hij ongelooflijk dom, ongelooflijk naïef of ongelooflijk dapper is. Echt veel andere opties zijn er niet. De 'Troubadour van de Vrede' vertrekt binnenkort naar Syrië om daar een concertje te geven voor de zogenaamde Islamitische Staat.

Twyman doet dit soort dingen wel vaker. Zo heeft hij, niet lang na Operatie Desert Storm, een optreden gedaan in Bagdad, want daar mag dat. Zijn doel is om door middel van zijn muziek en de nodige gebeden vrede in de wereld te brengen.

Hopelijk heeft gaat hij van tevoren goed luisteren naar Don't Lose Your Head van Queen, want over het algemeen staat de harde kern van Allah niet echt bekend voor hun openheid voor andere culturen en ideeën. Om de jihadisten hiermee een beetje tegemoet te komen zal hij - onder andere - een leuk versje uit de Koran ten gehore brengen, zoals hij bijvoorbeeld in dit fragment doet. Het plan van de volkszanger is om via zijn muziek het geweld te laten stoppen en ervoor te zorgen dat iedereen, van elk geloof, kleur of overtuigen uiteindelijk Kumbaya zal zingen.

Net zoals andere mensen die niet goed bij hun hoofd zijn die het goed bedoelen, is Twyman nogal religieus. Zijn muziek gaat veelal over de liefde van God en hij schuwt ook geen ideeën van andere religies dan het christendom. In het verleden heeft hij de meest vredelievende boodschappen van 12 verschillende religies verzameld en op cd gezet. Hij is tevens de producent van de film Indigo. Een werk dat zowaar een prijs in de wacht wist te slepen.

Iedereen die dat wil, kan overigens zijn eigen bijdrage leveren aan het 'concert van de vrede'. Hij roept namelijk miljoenen mensen op om, als tegenactie voor het geweld van IS, te gaan bidden. Dat schijnt te helpen als we Twyman moeten geloven. Inschrijven kan hier.

Twyman gaat zijn concert geven vlakbij de Israëlisch-Syrische grens, in een dorp dat in 100% ISIS-gebied ligt. De troubadour heeft alvast de wat mensen vooruit gestuurd om de nodige voorbereidingen te treffen. Mocht het hem lukken om de wereld te bevrijden van deze religieuze waanzin, dan is het misschien een goed idee om hem voor Geer en Goor te laten zingen.

Eventuele Nederlandse artiesten die zich kunnen vinden in de plannen van Twyman; de wereld (Irak/Syrië) wacht op jullie!